داکت اسپلیت

داکت اسپلیت

داکت اسپلیت یک دستگاه کاربردی برای جایگزینی با لوازم سرمایشی و گرمایشی همچون کولر آبی، کولر گازی و… است. این دستگاه با استفاده از دریچه مکش خود، هوا را جذب کرده و با تهویه مناسب، هوای جدید، سرد و یا گرم را وارد فضا می کند.

استفاده از این اسپلیت ها با تکنولوژی جدید می تواند خیال شما را از بابت عدم تکرار مشکلاتی که کولرهای گازی و آبی برایتان به وجود می آورند، همچون سر و صدای زیاد، هزینه بالا انرژی و… راحت کند. در ادامه قصد داریم شما را بیشتر با خصوصیات این دستگاه کاربردی و عملکرد آن آشنا کنیم.

داکت اسپلیت چیست؟

اسپلیت با تکنولوژی جدید یا همان داکت اسپلیت که بر روی دیوار نصب می شود، در ساختمان های بزرگ برای تامین سرما و گرمای محیط مورد استفاده قرار می گیرد. این دستگاه از دو بخش یونیت داخلی که شامل واحد هواساز بوده و یونیت خارجی که به آن کندانسینگ یونیت می گویند، تشکیل می شود. اسپلیت داکت که نوع پیشرفته اسپریت های قدیمی است، با داشتن دریچه هوا و کانال کشی، گرما و سرما را انتقال می دهد.

داکت اسپلیت چیست؟

از داکت اسپلیت ها چه زمانی استفاده می شود؟

از آنجایی که داکت اسپلیت ها به جای چند دستگاه سرمایشی و گرمایشی مورد استفاده قرار می گیرند، برای ساختمان های بزرگ بسیار مناسب هستند و می توانند هم برای ساختمان های مسکونی و هم برای فضاهای اداری، فروشگاهی، تجاری و… مورد استفاده قرار گیرند. این دستگاه حتی کمتر از کولر گازی به برق احتیاج دارد و با صرفه جویی در مصرف برق می ‌تواند هزینه کمتری بر عهده افراد بگذارد.

انواع داکت اسپلیت

به طور کلی انواع مختلفی از داکت اسپلیت ها در بازار موجود هستند که دو نوع اصلی آنها اسپلیت اینورتر و دور ثابت است. این دو نوع دستگاه در سه تیپ وارد بازار می شوند؛ اسپلیت های فشار پایین، فشار بالا و فشار متوسط. هر یک از این دستگاه ها با توجه به فشار کاری و میزان هوادهی با یکدیگر تفاوت دارند. لازم به ذکر است امروزه اسپلیت های اینورتر طرفداران بیشتری دارد.

این دستگاه ها با عملکرد مناسبی که دارند موجب کاهش مصرف برق، کاهش هزینه های دستگاه، کاهش استحکاک و کاهش احتمال خرابی اسپلیت می شود. از سوی دیگر اگر بخواهیم اسپلیت های نسل جدید را از نظر میزان عملکرد انرژی نیز بررسی کنیم باید بگوییم داکت اسپلیت ها به دو دسته برق سه فاز ۳۶۰ ولتی و برق تک فاز ۲۲۰ ولتی تقسیم می شوند.

اغلب دستگاه هایی که ظرفیت 42000، 48000 و 60000 دارند با برق سه فاز و دستگاه هایی که 18000، 24000 و 30000 ظرفیت دارند با برق تک فاز کار می کنند. لازم به ذکر است شما باید با توجه به منطقه جغرافیایی که در آن زندگی می کنید از اسپلیت به خصوصی با کمپرسور مناسب استفاده کنید.

تفاوت داکت اسپلیت اینورتر و دور ثابت

از آنجایی که سرعت موتور کمپرسور بسیار در عملکرد درست اسپلیت موثر است این امکان در اسپلیت های اینورتر وجود دارد که بتوان سرعت کمپرسور را تنظیم کرده و در صورت مناسب بودن دمای محیط سرعت موتور را کاهش داد. اینگونه دما ثابت باقی می ماند و در مصرف انرژی نیز صرفه جویی می شود؛ در حالی که این امکان در اسپلیت های دور ثابت وجود ندارد.

داکت اسپلیت های دور ثابت در دمای مناسب خاموش شده و بعد از تغییر دما مجدد روشن می شوند که این مسئله میزان استفاده از برق را افزایش می دهد. همچنین اسپلیت های اینورتر سر و صدای کمتری نیز تولید می کنند. البته لازم است گفته شود هزینه خرید اسپلیت های دور ثابت نسبتا کمتر از دستگاه های اینورتر است.

انواع کمپرسور داکت اسپلیت

برای آنکه دستگاه بتواند عملکرد بهتری در تامین نیاز سرمایشی و گرمایشی محیط داشته باشد باید از کمپرسور مناسبی استفاده شود. انواع کمپرسورهایی که در داکت اسپلیت مورد استفاده قرار می گیرند عبارتند از:

  • کمپرسورهای پیستونی
  • کمپرسورهای روتاری
  • کمپرسورهای تروپیکال یا حاره ای

مزایای داکت اسپلیت

استفاده درست از این دستگاه می تواند مزایای زیادی را برای شما به همراه داشته باشد. همچون:

✔️ برای نگهداری، نصب و تعمیر داکت اسپلیت شما به هزینه کمتری نسبت به دستگاه چیلر، وی آر اف و… نیاز دارید.

✔️ می توان سرمایش و یا گرمایش محیط بسیار بزرگ و یا چند فضا را با استفاده از این دستگاه تامین کرد.

✔️ در موتورخانه و یا بر روی پشت بام فضای اضافی توسط این دستگاه اشغال نخواهد شد.

✔️ می توان آن را در فضای داخلی سقف کاذب نصب کرد.

✔️ برای نصب داکت اسپلیت نیازی به برج خنک کننده پمپ و… وجود ندارد.

✔️ فیلترهای این دستگاه می توانند به سادگی هوا را تصفیه کنند.

✔️ می توان آن را با استفاده از لوله کشی های نسبتا کوتاه نصب کرد.

✔️ این نوع داکت گرمایش و سرمایش بهتری داشته و به طور مستقل در هر واحد نیز می تواند به کار گرفته شود.

✔️ از آنجایی که این دستگاه سیال واسط ندارد، نسبت به دیگر دستگاه هایی همچون فن کویل از برودت بهتری برخوردار است.

✔️ با استفاده از این اسپلیت  می توان میزان استفاده از شوفاژ را کاهش داد و در هنگام استفاده از سیستم گرمایشی میزان مصرف برق را بسیار کم کرد.

✔️ ترموستات های دیواری نیز می توانند برای کنترل دما اسپلیت مورد استفاده قرار بگیرند تا از طریق آن ها، با موبایل بتوان دمای این دستگاه ‌ها را تنظیم کرد.

مزایای داکت اسپلیت

معایب داکت اسپلیت

این دستگاه معایب بسیار کمی دارد؛ اما با این حال بهتر است شما قبل از خرید داکت اسپلیت این چند عیب را بدانید.

❌ یکی از اصلی ترین معایبی که برای این دستگاه مطرح می شود آن است که سر و صدای زیاد آن می تواند برای افراد آزاردهنده باشد. البته راهکارهایی برای کاهش صدای آن و افزایش طول عمر این دستگاه وجود دارد.

❌ ترموستات اسپلیت تنها دمای بزرگترین اتاق را به شما نشان خواهد داد و دمای محیط های کوچک تر نشان داده نخواهد شد و این مسئله یکی از معایب داکت اسپلیت به شمار می آید.

❌ سیستم گرمایشی اسپلیت داکت کمی ضعیف است و پیشنهاد می شود در کنار آن از موتورخانه و یا پکیج برای تامین گرمای فضا استفاده کرد.

انتخاب داکت اسپلیت مناسب

برای آنکه بتوانید دستگاهی مطابق با نیاز خود انتخاب کنید که علاوه بر قدرت بالا کارایی بسیار خوبی نیز داشته باشد لازم است در هنگام خرید عوامل بخصوصی را مد نظر داشته باشید. عواملی چون:

✅ جنوبی یا شمالی بودن ساختمان

✅ میزان استفاده از لوازم گرمازا

✅ مسکونی، اداری و یا تجاری بودن بنا

✅ تعداد پنجره های هر واحد از ساختمان

✅ منطقه جغرافیایی که در آن قرار دارید

✅ نوع بنا همچون آپارتمانی و یا ویلایی بودن آن

✅ تعداد افرادی که در هر واحد از ساختمان زندگی می کنند

✅ طبقه ای که واحد شما در آن قرار دارد (طبقات بالایی در فصول مختلف سال به لوازم سرمایشی و گرمایشی بیشتری احتیاج دارند)

نحوه انتخاب داکت اسپلیت

همانطور که گفته شد تعداد افرادی که در ساختمان زندگی می کنند و تعداد واحدها در انتخاب داکت اسپلیت مناسب بسیار تاثیرگذار هستند. به طور کلی واحدهایی که بیش از ۱۲۰ متر،‌ متراژ دارند باید از دو داکت اسپلیت استفاده کنند. همچنین برای صرفه جویی در مصرف انرژی و هزینه ها برای اتاق خواب ها اسپلیت با ظرفیت مناسب، با توجه به متراژ اتاق مورد استفاده قرار می گیرد.

به عنوان مثال اگر اتاق خواب ۴۵ متر است، باید از یک دستگاه ۲۴۰۰۰ استفاده شود. همچنین واحدهایی که بیش از ۵۰۰ متر هستند باید از اسپلیت های سه فازی استفاده کنند تا به طور کامل نیاز واحد برطرف شود. از سوی دیگر اگر واحد شما کمتر از ۲۰۰ متر است باید از دستگاه تک فاز ۵۰ آمپر و اگر کمتر از ۱۵۰ متر است باید از اسپلیت ۳۲ آمپر استفاده کنید.

همچنین در هنگام خرید اسپلیت، باید به حجم هوادهی آن نیز دقت داشته باشید. به طور کلی برای هر دستگاهی، با هر ظرفیت، باید حجم هوادهی را 400 CFM قرار داد. اگر حجم هوادهی بیشتر باشد صدای دستگاه بیشتر بوده و اگر حجم آن کمتر باشد صدای دستگاه کمتر خواهد بود.

نحوه انتخاب داکت اسپلیت

داکت اسپلیت ایرانی

اگر به بازار فروش داکت اسپلیت ها نگاهی بیندازید این دستگاه ها را در برندهای متعددی همچون برند آکس، وستن، گری، گرین، میدیا، ال جی، هایسنس و… می توانید ببینید. در چند سال اخیر شرکت های بزرگی در ایران شروع به تولید این دستگاه ها کرده اند؛ همچون برندهای جی پلاس، راتا، وست کول و….

این دستگاه های ایرانی همچون اسپلیت ‌های خارجی طبق استانداردهای جهانی تولید می شوند و فروش بسیار خوبی نیز دارند. در حال حاضر بهترین دستگاه ‌ها توسط مجموعه جی پلاس تولید می شود که حتی برخی از آنها دارای سیستم اینورتر هستند.

نصب و راه اندازی داکت اسپلیت

افرادی که برای نصب داکت اسپلیت اقدام می کنند باید به جزئیات آن نیز توجه بسیار زیادی داشته باشند. اولین نکته ای که بسیار اهمیت دارد انجام لوله کشی است. در هنگام نصب این دستگاه، اسپلیت هایی که با برق سه فاز کار می‌کنند نیاز به لوله کشی 3/8 و 3/4 دارند؛ اما دستگاه های تک فاز باید از لوله های 3/8 و 5/۸ برخوردار شوند. در کنار دستگاه قطعاتی به شما تحویل داده می شود که در هنگام نصب باید از این لوازم استفاده شود. قطعات و لوازمی چون:

  • ترموستات و صفحه نصب ترموستات
  • عایق انتهای لوله مسی رفت و برگشت
  • دفترچه راهنمای نصب دستگاه
  • بست و اتصالات لوله مسی
  • دفترچه راهنمای ترموستات
  • باتری

لازم به ذکر است برای نصب بهتر، سریعتر و ارزان ‌تر داکت اسپلیت ها شما می توانید از مجموعه ‌های حرفه ای و افراد متخصص کمک بگیرید. یکی از این مجموعه ها شرکت بزرگ پویان گسترش است که سابقه زیادی در این حوزه دارد. برای خرید و یا نصب این دستگاه ها تنها کافی است با کارشناسان ما در این مجموعه در ارتباط باشید.

نصب و راه اندازی داکت اسپلیت

قطعات یونیت داخلی داکت اسپلیت

داکت اسپلیت ها از دو بخش یونیت داخلی و یونیت خارجی تشکیل می شوند که بخش دارای قطعات خاصی هستند. قطعات یونیت داخلی عبارتند از:

🔸 فن و حوزینگ فن

🔸 برد و اتصالات

🔸 جعبه تقسیم

🔸 فیلتراسیون

🔸 موتور فن

🔸 سینی درین

🔸 اواپراتور

🔸 بدنه

نصب یونیت داخلی داکت اسپلیت

در هنگام نصب یونیت داخلی نیاز به پایه نگهدارنده است تا بتوان آن را در سقف کاذب قرار داد و یونیت را نصب کرد. این پایه باید از قدرت بسیار خوبی برخوردار باشد؛ به همین خاطر اغلب از آهن تولید می شود. همچنین باید آن را به سقف جوش داد و برای اطمینان از محکم بودن آن از پیچ برای نصب پایه به سقف استفاده شود.

در هنگام نصب یونیت داخلی داکت اسپلیت، دقت داشته باشید که دستگاه از هر طرف باید ۳۰ سانت با دیوار یا سقف فاصله داشته باشد و دریچه مکش ورودی آن نیز با توجه به فاصله آن با دیوار یا سقف، از پشت دستگاه یا زیر دستگاه نصب شود.

قطعات یونیت خارجی

🔹 موتور فن یونیت خارجی

🔹 فن یونیت

🔹 کندانسور

🔹 تجهیزات برقی

🔹 بدنه

🔹 کمپرسور

نصب یونیت خارجی داکت اسپلیت

برای نصب یونیت خارجی نیاز به شاسی کشی یا همان انکر بلت است تا بتوان دستگاه را به زمین متصل کرد. همچنین باید به فاصله یونیت خارجی اسپلیت ‌ها با یکدیگر نیز توجه داشت. اگر قصد دارید آنها را مقابل هم قرار دهید باید سه متر میان آنها فاصله باقی بگذارید؛ اما اگر می خواهید کنار هم باشند، ۳۰ سانتی متر فاصله مابین آنها کافی است.

قیمت داکت اسپلیت

قیمت داکت اسپلیت ها به عوامل متعددی بستگی دارد؛ به عنوان مثال قطعاً قیمت دستگاهی با ظرفیت ۱۸۰۰۰ یک فاز با دستگاهی سه فاز با ظرفیت ۳۰۰۰۰ یکسان نیست. شما می توانید بعد از انتخاب دستگاه مناسب با توجه به عواملی که مطرح کردیم، با کارشناسان ما در مجموعه پویان گسترش تماس گرفته و لیست قیمت انواع داکت اسپلیت ها را دریافت کنید.

خرید داکت اسپلیت

برای خرید داکت اسپلیت بهتر است به سراغ مجموعه ای بروید که انواع این دستگاه ها را در اختیار داشته باشد تا شما بتوانید با مقایسه همه آنها، بهترین دستگاه را برگزینید. کارشناسان ما در مجموعه پویان گسترش آماده پاسخگویی به سوالات و کمک به شما در خرید بهترین دستگاه هستند.

سخن آخر

در این مقاله تلاش کردیم شما را با دستگاه قدرتمندی همچون داکت اسپلیت آشنا کرده و نحوه عملکرد، نحوه نصب، انواع، مزایا، معایب، قیمت، نحوه خرید، نحوه انتخاب اسپلیت مناسب و اطلاعات دیگری از این دست را به طور کامل با شما به اشتراک بگذاریم. امیدواریم این مطالب برایتان مفید بوده باشد.

برچسب ها:
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

ادامه مطلب
دریچه شوتینگ زباله

دریچه شوتینگ زباله

دریچه شوتینگ زباله که اصطلاحا با نام درب شوت زباله شناخته می‌شود، یکی از اجزای اصلی سیستم شوتینگ زباله بوده که در ساختمان های مرتفع و برج های بلند مرتبه، ...
ادامه مطلب
قیمت شوتینگ زباله

قیمت شوتینگ زباله

قیمت شوتینگ زباله چقدر است و به چه عواملی بستگی دارد؟ همواره یکی از مشکلات فرهنگ آپارتمان نشینی، مسئله خارج کردن زباله‌ها به محیط بیرون از ساختمان است. پایین آمدن ...
ادامه مطلب
تهویه مطبوع

تهویه مطبوع

تهویه مطبوع را می توان سیستمی برای فراهم کردن شرایطی استاندارد در فضا دانست؛ بدین گونه که با استفاده از این دستگاه دما، فشار، کیفیت و رطوبت هوا در سطح ...